Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mint kés a vajon – avagy
  2007-11-14 08:27:57, szerda
 
  Mint kés a vajon - avagy a Böszme párt tesze-toszáskodása


2007.11.13

Ha ma valaki röviden, frappánsan egy mondatban szeretné összefoglalóját adni a kormánykoalíció ténykedésének - és itt szándékosan nem használom a ,,kormányzás" kifejezést, hiszen olyasmiről kis hazánkban nem beszélhetünk, lévén, hogy nem létezik - szóval, ha érzékeltetni szeretnénk a ma zajló folyamatokat, legnagyobb valószínűséggel a már unalomig ismételt, már-már közhelyszámba menő ,,a farok csóválja a kutyát" szófordulattal élnénk.

A mára mindösszesen 1%-os - vagyis a hibahatáron belüli értékre - zsugorodott szemkilövető törpepárt úgy hatol át nagyobb koalíciós társán, mint forró kés a vajon. Buborognak itt-ott még egy sort a vidéki parasztok közül szalasztott falusi bugrisok a szegfűmintás utódpárt soraiban, de aztán elül a hangzavar, s ha élesben mennek a dolgok, beindul a kormánypárti szavazógépezet.
Valahol a parlamentarizmus, de legalábbis a kormánypártiság megerőszakolása, amikor a kabinetet kiállító párt egyik prominens képviselője hangoztatja, ha kell, polgári engedetlenségig viszi a dolgokat! Mondjuk ez azé' gáz! Mert ha teszem azt, egy ellenzéki képviselő áll ki a média elé, azt még megérti az ember, de amikor egy koalíciós képviselő búsul neki a végletekig és megy neki a saját kormányának, hogy most mán aztán elég legyen, vagy különben..., no hát akkor valamennyi józanul gondolkodó ember érzi, hogy itt nagyon nagy baj van.
Az igazi baj azonban mégsem ez. Az igazi baj az, hogy a józanul gondolkodó emberek mellett most már a legjobban megvezetett, becsapott, átvert és megalázott választópolgároknak, azaz a kormánykoalícióra szavazóknak is észre kellene venniük, hogy kontárok kezére játszották az országot, s ami még rosszabb, amikor tehettek volna az ellen, hogy a rontás tovább folytatódjék, ők akkor sem tettek semmit.
A nemzeti oldal radikálisai szerint a népszavazás annyi, mint a német szóban a nix. Valószínűleg igazuk van. De mivel - ez most már napnál is világosabb, akaratunk ellenére - bekényszeríttettek minket egy olyan úri klubba, ahol az interperszonális kommunikáció közepette bizony nem szokás a padlóra köpni, a dolog nagyon úgy néz ki, hogy először valamilyen a jog talaján álló, erőszakmentes megoldáshoz kell folyamodnunk. Ez lenne a népszavazás. Hiszen ha ezt is annulálja a jelenleg regnáló kormányzat, akkor legalább hivatkozási alapunk lesz arra, hogy most már aztán tényleg kimerítettünk minden olyan jogi eszközt, amely igénybe vehető. Ráadásul ne feledkezzünk meg arról, hogy itt egy olyan hatalom ellen próbálunk jogi eszközökkel fellépni, mely magát önkényesen a jog fölé helyezte.
Legalább magunknak ne hazudjunk, legalább magunkkal legyünk őszinték! Lehet jogi eszközökkel küzdenünk egy olyan hatalom ellen, mely magát önkényesen a jog fölé helyezte? Lehet, csak nem érdemes. - vágná rá azonnal a tapasztalatlan kívülálló. A pénzcsapokat azonban külhonban nyitogatják és csukogatják. Úgy tűnik Mammon világában mindennél fontosabb a kifelé való megfelelés, ezért a jelenlegi politikum hatalmi váltásra készülődő felének mindennél fontosabb, hogy végigmenjen ezen a megkezdett úton, vagyis a népszavazás útján. Pontosan azért, hogy a lehető legjobban elfogadtassák magukat, hiszen lám, ők mindent megtettek, a gonosz kormány az, amelyik fittyet, mit fittyet, fityfirittyet hány a nép akaratára. És akkor még mi vagyunk a gonoszak? OV a mini diktátor?! Ugyan kérem!
Pedig a látszatra nagyon kell adni ám! Még a demokráciában is. Mert mi is a demokrácia? A többség uralma a kisebbség felett. Tényleg? Magyarországon ma demokrácia van? Ugyan kérem! Mán hogy lenne itt demokrácia, amikor egy 1%-nyira összezsugorodott törpeminoritás a legkisebb erőfeszítés nélkül, s egyúttal páratlan agresszivitással viszi keresztül az akaratát a törvényhozáson, kvázi indirekt népirtás tényállását megvalósítva?!
Ez bizony jelzésértékű!
De jelzésértékű az is, ahogy az atomizálódott társadalom végletekig legyengített immunrendszere utolsókat rúgva még megpróbál ellenállni. A szervezet (vagyis a társadalom) ha lassan is, de úgy tűnik, végre kezdi megérteni, ha most innen nem tud felállni, akkor mindennek vége.
Pedig még közel sincs vége! A végjáték még csak most kezdődik. És a legnagyobb pusztítás mindig akkor következik be, amikor a vesztes had érzi, hogy közel a vég. Olyankor mindent feléget maga mögött, beindul a totális pusztítás.
Idézünk a hírTV-ből:

,,Győzött az SZDSZ: kötelező lesz bevezetni az értékalapú ingatlanadót
Marad a múlt hétfőn megszavazott értékalapú ingatlanadó-szabályozás. A Fidesz szerint ezzel az SZDSZ győzött a koalíción belül a szocialistákkal szemben.
Érvényesült a kormányakarat, már a zárószavazás előtt eldőlt: 2009-től értékalapú ingatlanadó lesz, az alkotmányügyi bizottság ugyanis nem találta házszabályszerűnek az önkormányzati bizottság módosító indítványát. A javaslat meghagyta volna az önkormányzatoknak a lehetőséget, hogy eldöntsék, terület, vagy értékalapú közterhet vezet be."

Íme hölgyeim és uraim, a totális pusztítás. Nem fecsérlik a drága időt. Már hallani az ellenséges ütegek zárótüzének hangját, hamarosan szedelőzködniük kell, de még az utolsó előtti pillanatban kíméletlen szakszerűséggel és precizitással lefektetik az alattomos és halálos pusztítást, hozó aknamezőt. Akik eddig csak legyintettek az egészségügy pofátlan módon történő megsarcolására, mondván, ez őket nem érinti, röhögve kifizetik a 300 forintos vizitdíjat, immáron ők is kikerülhetetlenül szembesülhetnek a haszonszerzés legaljasabb, legmocskosabb és legálnokabb vállfajával, az életnek, magának a létezésnek, a lakhatásnak a mindenkit érintő megadóztatásával.
A hazátlan kozmopolita világpolgárok haszonelven működő söpredék gyülekezete játszi könnyedséggel hullajtja el maga mögött a romlás virágait, melyek szárba szökkenve könnyen polgárháborús helyzethez vezethetnek. Mi lesz majd akkor, ha emberek tömegei fölül veszik el a sokszor egy élet munkája árán megkeresett lakást, egész egyszerűen azért, mert nem képesek fizetni az ingatlan adót? Ugyan kérem, mit érdekel minket, mi már akkor hét határon túl leszünk! Talán befizetünk egy világkörüli útra, elvégre telik majd a lopott pénzből!
Reformok!
Bárhová is nyúlnak, mindenütt csak a romlást, a pusztítást hagyják maguk mögött. Bárhová is nézünk, a népnek nem kell! A szakmai szervezeteknek nem kell! A szakszervezeteknek nem kell! No, de hát akkor kinek kell?!
Miközben az ország, a nemzet immáron egy emberként hördül fel a zsarnok és sleppje ellen, aközben az érinthetetlenek, az elszámoltathatatlanok, a kérdőre vonhatatlanok kasztja ölre megy a milliárdokért.
Az uniós lóvé szinte még meg sem érkezett az országba, de már lába kél.
A döglődő Pannon Pumát pórázon vonszoló, tisztességről és a verseny kétségbevonhatatlan mindenhatóságáról papoló miniszter villaépítkezésén feketemunkásokat találnak.
És ez csak a felszín! Akkor csodálkozunk, hogy ebbe a nagyságos és fényességes Európa-házba csak a cselédlépcsőn át nyertünk bebocsátást? Arról nem is beszélve, hogy ott is csak a mosókonyháig engednek be bennünket? Hát ne csodálkozzunk!
Ez nem demokrácia! Ez zsarnokság! És mindaddig zsarnokság is marad, amíg az 1%-nyi gonoszság úgy tud áthatolni a jóakaratú emberek bamba tömegén, mint kés a vajon.
Mert ne felejtsük el, hiszen nem felejthetjük el: ,,A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak!"
Isten áldja Magyarországot!

A szocialista nagyváros öntudatos polgára
www.johafigyelunk.hu

FÚSZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: összezsugorodott, interperszonális, agresszivitással, villaépítkezésén, megadóztatásával, parlamentarizmus, feketemunkásokat, szocialistákkal, szembesülhetnek, szedelőzködniük, érinthetetlenek, összefoglalóját, megerőszakolása, szakszerűséggel, kormánykoalíció, valószínűséggel, kormánypártiság, engedetlenségig, törpeminoritás, tapasztalatlan, törvényhozáson, magyarországot, megsarcolására, szervezeteknek, szófordulattal, immunrendszere, szavazógépezet, magyarországon, precizitással, demokráciában, csodálkozzunk, elfogadtassák, erőszakmentes, legmocskosabb, alkotmányügyi, atomizálódott, vajon –, mondatban szeretné, kormánykoalíció ténykedésének, farok csóválja, mára mindösszesen, hibahatáron belüli, vidéki parasztok, szegfűmintás utódpárt, kormánypárti szavazógépezet, kormánypártiság megerőszakolása, kabinetet kiállító, ellenzéki képviselő, koalíciós képviselő, saját kormányának, józanul gondolkodó, legjobban megvezetett, Pannon Pumát,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alakot vált...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  György napra  Vannak arcok  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Kellemes esti időtöltést  Minden szülő a lényével nevel.  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Egyszerűen  Föld napja április 22  A fenyő nem szép fa, (...)  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Az Európai Unió is foglalkozik...  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Idézetek a barátságról  Ma  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Emberként automatikusan értéke...  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szép estét  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Palóc Grand Canyon  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Volt egy...  Ázzal aki csak szép  Április 22. a Föld napja,  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  A világnak égető szüksége van ...  Környezetvédelem  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Emlék  Facebookon kaptam  Emlék  Ünnepelj csak  Becsüld meg azt amid van,...  Bella István: Zsoltár  Rögtön puha Mézes Krémes  William Shakespeare idézet  Esti kép  Ha így haladunk...  Jó éjszakát  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Pillangó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
vajon &#8211, mondatban szeretné, kormánykoalíció ténykedésének, farok csóválja, mára mindösszesen, hibahatáron belüli, vidéki parasztok, szegfűmintás utódpárt, kormánypárti szavazógépezet, kormánypártiság megerőszakolása, kabinetet kiállító, ellenzéki képviselő, koalíciós képviselő, saját kormányának, józanul gondolkodó, legjobban megvezetett, kormánykoalícióra szavazóknak, rontás tovább, nemzeti oldal, népszavazás annyi, német szóban, interperszonális kommunikáció, padlóra köpni, dolog nagyon, jelenleg regnáló, olyan hatalom, tapasztalatlan kívülálló, pénzcsapokat azonban, kifelé való, jelenlegi politikum, megkezdett úton, népszavazás útján, lehető legjobban, gonosz kormány, mini diktátor, látszatra nagyon, többség uralma, kisebbség felett, 1%-nyira összezsugorodott, legkisebb erőfeszítés, atomizálódott társadalom, legnagyobb pusztítás, totális pusztítás, értékalapú ingatlanadót, múlt hétfőn, koalíción belül, szocialistákkal szemben, zárószavazás előtt, alkotmányügyi bizottság, önkormányzati bizottság, javaslat meghagyta, drága időt, ellenséges ütegek, utolsó előtti, egészségügy pofátlan, haszonszerzés legaljasabb, mindenkit érintő, hazátlan kozmopolita, romlás virágait, élet munkája, ingatlan adót, világkörüli útra, lopott pénzből, pusztítást hagyják, szakmai szervezeteknek, nemzet immáron, emberként hördül, kérdőre vonhatatlanok, uniós lóvé, döglődő Pannon, mosókonyháig engednek, 1%-nyi gonoszság, jóakaratú emberek, gonosz diadalához, szocialista nagyváros, összezsugorodott, interperszonális, agresszivitással, villaépítkezésén, megadóztatásával, parlamentarizmus, feketemunkásokat, szocialistákkal, szembesülhetnek, szedelőzködniük, érinthetetlenek, összefoglalóját, megerőszakolása, szakszerűséggel, kormánykoalíció, valószínűséggel, kormánypártiság, engedetlenségig, törpeminoritás, tapasztalatlan, törvényhozáson, magyarországot, megsarcolására, szervezeteknek, szófordulattal, immunrendszere, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5313
  • e Hét: 19543
  • e Hónap: 30654
  • e Év: 184150
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.